Přemýšlivá
Anotace: jen tak o životě
Vždycky tichá, přemýšlivá
proč odtéká voda z hor
proč po noci se rozednívá
proč hvězdy mizí za obzor?
V průzračnosti horské vody
žádná změna nenastává
stále hledá odpovědi
přemýšlivá z jasu rána.
Pak se láska do snů vplíží
práce, muž a přijdou děti
nastal konec předjaří
z obtížemi, bez obtíží
tryskem rozjetý vlak letí
a nestaví - až ve stáří.
Náhle klidem gong tu znívá
dál odtéká voda z hor
proč už se tak brzy stmívá
zase tichá, přemýšlivá
s časem marné je vést spor.
Mysl mládí-krok je kratší
co bývalo, již se liší
ještě nějakou tu míli
po cestě co ještě zbývá
neustále přemýšlivá
v tichosti, než dojde k cíli.
Přečteno 364x
Tipy 14
Poslední tipující: Kyška, Danger, Nikita44, Frr, Pamína, isisleo, jitoush, enigman, zdenka
Komentáře (4)
Komentujících (4)