*
zima má dny už ve své moci
dech se táhle chvěje
a třpytky letních nocí do očí vítr žene
není už víla zakletá snem
do řeky
na hvězdy kouká
svoji duši tak tajně hlídá
je za ní malý koutek
snad pro polibek
a snad tam prý
i skály pukají
přichází s tmou a říká
pojď
se mnou se dívej
do oblak jako dým vystoupáme
a to co potom se stane
jen vítr a vločky budoucí
možná uslyší
*