Bude co bylo, bez probuzení ze sna
zbožný vrah zas hledá přístřeší,
do davu se těžký batoh vtěsná
k transparentům, které nic neřeší
Kdy příjde smutek do našeho města?
Z Paříže signál snad je znamení
za lhostejnost že i sám Bůh trestá
torzem těla na dlažbě kameni
Zoufalců prsty ukazují véčka,
váhavý, co doufá že snad přečká
zapláče v čas pozdní na slzy
Dál mává zbraní zahalená smečka,
černý prapor, smrtonosná vlečka
odměna proseb Matky Terezy
*