Dírami po srdcích vylouplých z betonu
K podzimnímu nebi stoupá teplý vzduch
Kachličky s růžemi
jeleni v říji zamrzlí v glazuře
zelených kamen
které dýchají
až se zdá, že dům naříká
a dřevo praská
Do horké omítky tiskli rty králové
Do cihel, které nikdy neměly být vypáleny
kreslili srdce
až směsice vůní pečené černozemě a člověčiny
vypaličkovala sladkou krajkou
arkády i nádvoří
a probudila draka,
propíchaného čímsi
jako jsou pletací jehlice
nebo snad amorovy šípy
který v podzemí
snil o sladké apokalypse
třešňových květů
Horký dým dere se nahoru skalami
keř hoří a mámení je silnější
než kdykoli za časů rozumu
stoupej s námi poutníku po schodišti emocí
láskou a bolestí,
jež vinou se vteřinami
jako dvoušroubovice
Pojď určit své hranice
Stíne bez tváře
Vpít se do stěn
Poprvé zčernat
Poprvé se nadechnout
A rozechvěle vyloupnout
Svou budoucnost
Z horkého betonu