Tajemství vína ze sudu
Anotace: Potřeba vypsat se za mnou opět přišla nyní ve snaze pojednat o vínu.
Bobule sladké vinné révy zlatavé,
svádí mě ty jejich vůně omamné.
Avšak souboj vůní s chutí vína na jazyku
nedává mi spát,
chci jej proto ochutnat!
Zakázané ovoce- to víno proradné,
pohledy na něj upírám-bezradně.
Dech se mi tají, nevydám hlásku.
Myšlenkami bloudím sem a tam,
zda-li to víno ochutnám?
Jak jen asi chutná? Hlavou se mihne,
vzápětí však ustrnu, myšlenka jihne.
Do sklenky -té- nalít si nemohu.
V rozporu sama se ocitám,
jestlipak do vinohradu opět někdy zavítám?
Tajemství vína ze sudu
odhalit se mi nedaří.
Doufám, že sama v tom nebudu
a naděje opět zazáří.
Přečteno 340x
Tipy 1
Poslední tipující: enigman
Komentáře (1)
Komentujících (1)