Slzy stékají řečištěm
z copánků,
smáčejí rty a padají
na zem.
Nářek zardousil hlásek
skřivánků,
rozkvetlá líčka spálil
mrazem
ten, kdo bral
a nechtěl nic dát.
Slunce slzy vysuší,
skřivánek popadne dech,
tváře se láskou rozhoří.
Tak si svoje srdce nech
jen pro sebe ...