Rozpíjíš všechny přebytečný stíny ve svým životě
všude kolem slyším ticho kašlat do prázdna
ulice a bezesný noci se zdají být delší
říkáš
takový si je nepamatuju…
sousedka říkala že poslední dobou piješ
strašně moc čaje
že vůbec nevycházíš z bytu
a když už
tak je z tebe cítit samota a cigarety
v okenních tabulkách se odráží jak ti doopravdy je
počkám až zmizíš
jako každoročně asi tak na jedno zpomalený mrknutí oka
pět vteřin po Silvestru
a budeš mě bolet
tím způsobem jak to umíš jenom ty
tím způsobem jako bys nikdy
doopravdy
nebyl.
Básník se v tobě nezapře. Kde jsou ty počáteční rozpaky. Ha, pominuly. Skvělé.
26.12.2015 16:19:44 | VEDz RVAHEs