Anotace: v záři Uranu...
URAN
Tam, kde Uran třpytí se,
sami v mrazivých dálkách,
sami ve svých válkách,
k Zemi shlížíme.
Vzdáleni slunci,
vzdáleni mrakům,
vzdáleni flóře,
stejně tak ptákům.
Vzdáleni sobě,
vzdáleni Tobě,
vzdáleni době,
osobně.
Beze jména v čase,
beze slov o člověku,
na oběžné dráze,
ztraceni v dávnověku...