Užívat dne,
carpe diem.
Nebát se,
že nebe vybledne,
že teplo paprsků
z tváře smyjem.
Chutnat svět,
plnými doušky,
s každým krokem
aspoň na chvíli smět
zbavit se předsudků,
natrhat z nich proužky
a pustit je po vodě.
Přestat snít
o vůni květů,
překročit práh
a s ním vlastní stín.
Zamávat světu
v peřinách
a jít ven...
Tak jdem!