Jednou okusil stín krátce
závan dechu hořícího
ve slasti se topícího
snu svého ... chutnal sladce
Jednou ucítil stín zběžně
horké kůže pocit
a sen ten v něm procit
dotknout se kůže něžně
Tak stín hledal míjel ji
míjel světlušku jasnou
dál žil s myšlenkou slastnou
že jednou ji uvidí
Být stínem litoval toho
že neviděl skrze světlo
co ze světlušky kvetlo
zkusil toho mnoho
Při každém kroku minul ji zase
a ona neviděla kde může být
jak se před ní může skrýt
když svítí tak jasně a krásně
Tak pokaždé když se otočila
on padal mimo její zrak
jak před sluncem prchá mrak
a ona zas více posmutněla
Jak její smutek se šíří
světélko hasne tiše
a ona se blíží spíše
konci se kterým se smíří
A stín kouká jak odchází ona
krásná jak den
v životě jí zbýva jen
světla co má černá obloha
On bolest svou překoná
krokem jde vpřed
a postaví se přímo ve střed
posledního střípku světla co vydává
Ona vidí ho před sebou
smutek ji překoná krutě
že když bude zas svítit žlutě
stína už nikdy nenajdou
Tak umřela světluška v náruči stína
a on se slzou ztratil se též
věřte mi ... není to lež
vždyť ve tmě nemůže být stína
tato báseň mne přímo rozplakala... Tvorba Tvá blízká je mé duši, tak blízká... ...
Skutečně nádherná a lze viděti, báseň pravdou se skvějící... :-)
Smutná...
až duše čtouce, pláče usedavě, plna s Tebou soucítění...
24.02.2016 00:32:56 | tvořilka
Krásná ale smutná. To mě mrzí pokud popisuje nějaké aktuální pocity
28.12.2015 11:36:30 | Lioness
A proč, že básník je smutný. Je to jako světlo a stín ...
... vždyť ve tmě nemůže být stína
28.12.2015 22:09:08 | Vyvrženec
a do stína Tvého lásky plného procitnutí vstoupí Světlo ... :-)
25.02.2016 00:29:24 | tvořilka