Anotace: báseň s trochou sociopolitického (ve skutečnosti netuším zda takové slovo vůbec existuje) nádechu, doplněná vlastními pocity z dnešní doby.
Sbírka: poetický odpad
na světě už to takhle chodí
že jsou lidé poctivý a slušní
a také ti co vás za nos vodí
kolem dokola sadu hrušní
do pytlů si berou vaše hrušky
krouží kolem a chtivě z vás krev sají
tyhle podlé, cizí vrahomušky
plánují a šeptají si v koutku potají
neboť máte víc než ony mají
což je vaše chyba, váš je tohle hřích
však ony vám co proto dají
vítězný a hrůzyplný jejich je smích
já vám ale rozumím, fér to jistě není
že vás někdo okrádá
ale prosím nezlobte se, co já na tom změním
je to vaše zahrada
kde učit se musíte krmit divou zvěř
bez ohledu na to do ze které je čeledi
tomu prosím sobče Čechu věř
že největší chudáci jsou ti jež nevědí
že pomoci bližnímu černému
je zákon nad zákon
a řešením tohoto problému
není omlouvat se, pardon
jsem příliš za zaneprázdněn, nemohu pomáhat
topím se v dluzích a uprchlíky nemám v lásce
mám jiné věci na práci, než se práva domáhat
a vemte si budoucnost, co všechno je v sázce
tuto malou rebelii odpuste mi, prosím
že protivím se ideiím tohoto státu
a soucit cítím k chudým,bosým
možná to jen špatně chápu
ale cítím v sobě povinnost člověka
který se člověkem snaží být
nutkání na které je třeba nečekat
a před nenávistí nevinné krýt
před nenávistí, zlobou, hněvem
jež z národa českého jen čiší
jestli to pravda není tak čert mě vem
ale dobří lidé nejsou Češi
proto já vás prosím, žádám
nechte brouka žít
svoje slovo za ně dávám
ať jsou muslim nebo žid
jsou to přeci lidé jako každý z nás
a užitečnými stát se mohou
snad nebude jim vadit mráz
snad budou chodit po dvou nohou
to slíbit nikdo nemůže
za pokus to ale stojí
přijmout ženy, děti a muže
kteří vězí v duši mojí
přesto že vrahomušky oni jsou
je třeba pomáhat a darovat kus sebe
neboť oni nesnesou
když někdo bere jim jejich kousek nebe
nechte tedy brouky žít
a přijměte je mezi nás
jedině tehdy budete mít klid
a skončí tento čas
Hezký :)
Je tam dost momentů, kdy se mi to líbilo, ale jsou tam i trošku už nezáživné části. Není jich tam ale moc.:)
29.12.2015 19:43:37 | Laven De Brig