zlato ktoré sa blyští
je ako energia v žilách
ako chtivosť ktorá dusí
zlato
môj dom je ti otvorený
i keď si len trávou v duši
okolo jazera ktoré mlčí
oblaky pomaly plynú
voda sa ticho vlní
krajna potemnela
slnko na obzore nevychádza
na každý dotyk tisíc minút
na rozlúčenie celý ľudský vek
kedysi znela krajinou pieseň
ako belasý obzor hriala
pred odlúčením v očiach
nedotknú sa viac konáre neba
nezahučí v potoku úprimnosť
stratili sa v bledosti líc
v divokosti striedajúcich sa dní.