Čas hrdinů
Zarezlé meče a zašlá sláva.
Čas hrdinů pominul,jak na Vezuvu láva.
Nastala doba kdy se jen bere,nikoliv dává.
Pokrok lidské sobeckosti nejde zastavit,to se hold stává.
Snad možná ještě někdo kráčí po tomto světě.
Někdo,jehož chrabrost neuvadá,nýbrž kvete.
Někdo,kdo ten náš lid ze tmy vyvede.
Těžko říct kam nás dálnice dějin zavede.
Ty staré hodnoty- utopeny v Mariánském příkopu.
Ty staré časy,jenž znamenaly vůli,jednotu a ochotu.
Ty staré tradice,které nevedly nás k Mekce.
Ty staré ideály,jenž nedělaly z hrdinů tupce.
Příjde snad ještě hrdinů čas?
Uslyšíme zas jednotný národa hlas?
Budem si zas
vážit těch našich krás?
Toho našeho pestrého jazyka?
Toho jazyka,jenž sice hvězd se nedotýká,
ale přesto v něčem vyniká.
Těch našich krásných hor?
Sice nejsou to jedny z velehor.
Přesto však v minulosti ukázaly vzdor.
Těch našich hrdinů a těch našich předků?
My nejsme národ,kterých pochází z kdejakých zmetků.
My jsme národ SLOVÁNŮ,GERMÁNŮ a KELTŮ.
A to je dobrý základ pro velké činy.
Však musíme zbavit se pocitů viny.
Musíme v sobě zas objevit hrdiny.
Přečteno 504x
Tipy 4
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Lioness, Papagena
Komentáře (3)
Komentujících (2)