Leden mi ležel na plicích už dost dlouho
zavřeli útulek pro toulavý psy a samotáře
co píšou patetický texty a počítají hvězdy se střepy alkoholu v očích
tam někde přibližně uprostřed
dvacátýho druhýho nádechu
s příměsí zimy, ulice a věčně hledanýho
stabilního kousku bezpečí
říkals „neboj, já od tebe neodejdu…“
dveře jsou otevřený vězení a za práh nedohlídneš
tep nočního města máš jako ukolébavku
típni mě do popelníku a obal v popelu
udělej to dokud nesvítá a nikdo tě nevidí
…
protože potom tě vyženou
objevíš novej okraj světa začínající na rohu náměstí
pochopíš pláč kurtizán a kouzla rozmazanýho líčení
kočky mají vystouplý žebra
a v antikvariátu starejch lásek kam jsi tak rád chodil
vyprodali veškerý zboží co nás všechny
tak trošku
soucitně bolelo.