V paměti
může zůstat
třeba malý knoflík
z perleti
drobek na stole
poplivané učitelčiny křídy
klíčenka kterou mi hází z okna
svačina z druhé třídy
zato
bolest při porodu
zapomeneme a
toužíme po dalším dítěti
nebo
bolest z rozpadajícího se vztahu
se nám zdá po pár letech i dřív
celkem snesitelná
a chceme znova milovat
vkládat důvěru
něhu
v ruce opatrovat něčí křehké srdce
chceme zapomínat
ale nejde nám to tak lehce