~~~~~~~~
courá se vesmírem
tajemná kometa
ohon svůj stříbrný
do hvězd si zaplétá
na modrou planetu
tak trochu mrkne
i když je vzdálená
nám neunikne...
*
svůj ohon hvězdnatý
jenom tak protřepe
prach jako Perseidy
padají k planetě
potom se tajemná
v mléčné dráze koupe
na velkém voze
ráda se pohoupe...
*
a klidně si zas zmizí
kdesi v nekonečnu
my si počkáme
až nám opět vesmír
představí kometu
tu tajemnou
...slečnu...
~~~~~~~