SAN PIETRO
Stmívá se
Jak malý jsi
uprostřed obklíčení z kolonád
Stmívá se
a stíny apoštolů nad portálem chrámu
se tě začínají dotýkat.
Jste stíny mých osudů
stíny mých nejtajnějších přání
odlesky štěstí i útěky mé ze studu
i stíny nesplněných odhodlání
Jste výkřikem čekajících davů
výkřikem vyleštěných zrcadel
výkřikem nás posledních vzadu
výkřikem utrhaných křídel
a polámaných tykadel.
Jste pláčem pro Markovu mámu
jste pláčem budícím mě v noci
jste pláčem, kterým se sám klamu
jste pláčem nad bezmocí
Bůh je
modlení nepomáhá.
Takový jeden smutný večer
ve stínu kamenného chrámu.
Přečteno 305x
Tipy 12
Poslední tipující: mkinka, Dreamy, enigman, jitoush, Nikita44, boneslash, bogen, Frr
Komentáře (3)
Komentujících (3)