1683
Anotace: Bitva u Vídně (11.–12. září 1683) představuje jednu z klíčových bitev válek mezi Habsburky (resp. křesťanskou Evropou) a Osmanskou říší
1683:
Byl tak to krásný zářijový den,
až na to,že nad Vídní půlměsíc zářil.
"Táhněte Otomani z Evropy ven!"
A těchto slov svých vladařů,každý Evropan si vážil.
Společná ideje a společná víra
zahnala to zlo zpátky.
Poláci,Němci,Litevci,Rakušané- v jednotě je síla!
A nikdo nedovolil zmatky.
Chrabří tak Evropané,budoucnost zachránili
a dál se mohla rozvíjet společnost civilizovaná.
A dnes a za sto let zase,Evropu by bránili,
by od barbarů byla izolovaná.
2016:
Byl dnes krásný únorový den,
až na to,že na Evropou půlměsíc zas září.
"Pojďtě Otomani do Evropy sem!"
A těchto slov svých vladařů každý Evropan si váží?
Rozdílné smýšlení a žádná víra
přitáhla půlměsíc zase zpátky.
Poláci,Litevci,Němci,Rakušané-v jednotě už není síla!
A nastaly obrovské zmatky.
Posraní (strachy) Evropané,budoucnost tak utopili
a pomalu tak zhyne kultura civilizovaná.
A dnes už nejsou tací co Evropu by bránili,
by od barbarů byla izolovaná.
Komentáře (0)