Co mě láká,
o čem sním
v nadšení cestovním
(blízko, nebo širá dálka)
sbalit stan,
svou dívku vzít,
někam jít
a nevědět kam.
Procházet svět-
města, louky, lesy
(jedno, kde ustelem si).
Projít světa hřbet.
Bez peněz a bez hranic,
bez nenávisti
a bez závisti-
šťastný, kdo nemá nic.
Odproštěni od všeho-
od daní i podvodů,
našli bysme svobodu
světa toho neznámého.
A v noci bychom nazí
v objetí spolu usli,
na chvíli se povznesli.
...ano, to mi schází.