Ona byla bílá a on černej
pršelo, olizovalo to zvenku okenní tabulky
nebe bylo šedý a do bytu to bylo daleko
několik ulic a schody do prvního patra
stáli na zastávce kousek od gymplu
předtím byli v kavárně
líbal jí na čerstvý jizvy na kloubech
mluvil o básnících co umřeli mladý
o tom že mu voní tabák
a že její oči jsou „takový víš jak, takový nevinný“
potom odjel někam daleko
ne několik ulic a už vůbec ne schody do prvního patra
a ona šla domů
byla bílá a on černej když odcházela a déšť jí olizoval
klouby a napůl odhalený vědomí
že takhle nějak možná
vypadá láska.