Anotace: podívej, duha zdobí deště cár, padají níž a na dlani je mám, ta souhra živlů, která nezná klid, tu krásu v duši své já chci dlouho s Tebou mít
Podívej, duha zdobí deště cár
padají níž a na dlani je mám
ta souhra živlů, která nezná klid
tu krásu v duši své já chci dlouho s Tebou mít
Jak ten proud mám zastavit?
sílu má jako odjištěný dynamit
trhá všechno i ten ochranný val
který já si kvůli lásce tenkrát budoval
Ty jediná pochopíš můj úžas
ten úžas nad deštěm
když duha dál tě provází tím ospalým městem
a změní tvé chůze cíl
aby splynul s krokem mým
a to všechno pro jeden pár
který si Déšť a Duhu tak zamiloval
Je to stejné, jako bys řekl, že zázrak se stal
Ona jediná však má ten dar
vdechnout duši do kamene
kde růže květ živý zůstane
a tu jejich lásku a cit
nemůžeme zpátky vzít
Ty jediná pochopíš můj úžas
Ten úžas nad deštěm
Když duha dál tě provází tím ospalým městem
A změní tvé chůze cíl
aby splynul s krokem mým
a to všechno pro jeden pár
který si Déšť a Duhu tak zamiloval
(Hanuš Šparlinek, 10.3.2016)