ÚTĚK NA SVOBODU
odlesk hvězd tančí v očích
těm
co dívají se vzhůru
na hvězdnou oblohu
spojeni pupeční šňůrou
s tajemstvím zrození bytí
obracejí v prach
pozemská zoufalství a nářky
hnětou z něj sen
o velkoleposti chrámu
věčně mladé touhy
odhazují smogové filtry zášti
zatuchlé plesnivou chamtivostí
dokáží zahlédnout bezednost nebe
za průzračně euforických nocí
mazlících se s démanty světla
směňují nekonečnost za střepiny sebe
vesmírným venkovanstvím
voní tajemství galaxií
svěžím větrem
rozechvívajícím struny bezbřehých cest
opojně chutná útěk na svobodu
ze sebestřednosti malověrných měst
Praha, 12.3.2016
https://www.youtube.com/watch?v=EsR71zisyzY