Je mi mokro
Nie som dosť vysoký na to
aby mi z pekla trčala
aspoň hlava
a kúsok slobody
nemyslieť
túžim po
uvoľnení
bez barly narkomanov
čo túžia po legalizovaní
svojej odpornosti
visím pod očami
so zvyškom tela
a tak sa topím
nie len vo vzduchu
zahustenom miestom
po milovanej osobe
ale aj ako nehybná skala
pod prameňom
ktorý sa na nič nepýtal
a objal to bralo
ako sebavedomý had
svoju obeť
a tak mi je mokro
ako mnohokrát predtým
v perinke
perine
postieľke
posteli
v ochranárskom taxíku
pred šialenosťou ostať
aj po hádke
v krvopotnom prebúdzaní sa
do dňa
čo má vždy navrch
keď sa chcem hádať
o omrvinky
v opadávajúcich dotykoch
v pomalých výťahoch
dolu
v objatí vreckoviek
a maminych sukní
vo vyvetraných
dlaniach
stenách
piáne
a tak bolo mokro
aj susedom
keď zneli etudy
a zúrivé údery do kláves
v momentoch chybného prstokladu
a spomienok
už dávno som odstránil
sklá akvária
a okien
a plávam s vyplašenými
rybičkami
aj mimo bytu
až na chodník
ktorému bolo mokro
ako mne
a namiešal viac koktejlov
zo sĺz
kolien
a krvi
ako ten najstarší barman
za preťaženým pultom
je mi mokro
ako kostre
z ktorej steká staré mäso
ako zažltnutá záclona
a poloprázdne cievy
aj keď som len na polceste
a zmoknem ešte toľkokrát
lepšie znášam zrážky
s päsťami
ako s tlkotom srdca
zapichnutým do korza
najrušnejšieho mesta
kde chlapov musia hrať herci
ale asi to tak má byť
dobehnúť do cieľa mokrý
vysušený o city
o spomienky na to pekné
čo sa nestihlo
Přečteno 303x
Tipy 11
Poslední tipující: enigman, jitoush, Joe Vai, Frr, maliska, hanele m.
Komentáře (2)
Komentujících (2)