FRUSTRACE
pochod vyhřezlých frustrací
zombie
za živa pohřbených přání
mumií tužeb
dosud mokvavých
oživlí nebožtíci
sápající se na kolemjdoucí
z myšlenek nezemřelých
odfláknutá smrt
na koho zombie ukáže
ať vinen či bez viny
je zmrd
Praha, 17.3.2016
https://www.youtube.com/watch?v=B4hv0-FPDxc
I zmrd je koneckonců člověk. Takových zombií je, i my takoví někdy jsme. :-))
17.03.2016 19:30:52 | Lighter
Frustrace je slepá a nadělá „zmrda“ z kdekoho, kdo se jí nějak připlete do cesty, něčím se jí nezamlouvá. Možná má nějakou frustraci každý z nás, ale ne každý z ní udělá zombie, které jde do světa ubližovat bezhlavě druhým. A o to v této básni jde. Koneckonců takové zombie ze všeho nejvíc ubližuje především svému nositeli a pěstiteli – je hloupé je v sobě živit ;-)
Nerad vysvětluju smysl svých textů, ale ta první věta mě k tomu přiměla – termín „zmrd“ je zde míněn jednoznačně ironicky, je to právě ten člověk, který byl tím frustrovaným nějak poškozen, pošpiněn, je to „zmrd“ pro toho frustrovaného, jinak bych podobný termín ani nikdy nepoužil. Domníval jsem se, že to z kontextu poměrně jasně vyplývá, ale upravím tedy tohle choulostivé slovo kurzívou, aby to bylo zřejmější. Děkuji za zastavení i za komentář :-)
18.03.2016 11:05:46 | Amonasr
Ale já jsem to pochopil. Jen jsem to trochu ironizoval :-)), každý si občas vyleje svou zlost-frustraci neprávem na všechny kolem. Chybovat je lidský, jen to nesmí být vždycky.
18.03.2016 11:20:02 | Lighter
OK, s tím naprosto souhlasím :-) Pak jsem Ti to vysvětloval zbytečně, promiň ;-)) Ale třeba to napomůže jiným případným čtenářům :-))
18.03.2016 11:24:59 | Amonasr
Řekl bych, že tohle není ani tak dobře napsaný, jako spíš mistrně navedený na emoční cíle. Líbí se mi, že slova tu zapadají přesně na místa svého určení, synonyma jsou totiž jeden velkej mýtus...
17.03.2016 11:21:19 | Luky-33