proč se slunce každé ráno vrací na oblohu ?
proč se měsíc může skrývat v mracích ?
proč se liška schová se do brlohu ?
proč se tak málo ví o dracích ?
proč nebe je modré a tráva zelená ?
proč stojí jogurt osm padesát ?
proč je tak těžké potkat jelena ?
proč jsem vždy jen adresát ?
proč je tolik nepopsaných papírů ?
proč se tolik šetří plynem ?
proč se lidé nebojí upírů ?
proč tu všichni nezahynem ?
proč je tolik otázek k vyslovení ?
proč se píše tolik básní ?
proč již madam není oslovení ?
proč je tolik zkrvavených dásní ?
proč je tolik zbitých psů a koček ?
proč tolik plačících je očí ?
proč potřebuji linkovaný bloček ?
proč se zeměkoule točí ?
proč je kolo kulaté ?
proč jsou pořád války ?
proč dal bych si teď jedno latté ?
proč díval bych se do obálky ?
proč opustit ještě nechci tento svět ?
proč shořely Pompeje ?
proč máš oči jako lotosový květ ?
proč nevím co to lotos je ?
proč je těžké porozumět světu ?
proč se musí čůrat vsedě ?
proč lidé neříkají milou větu ?
proč nerozumím vědě ?
proč ledy k jaru tají ?
proč už musím dávno spát ?
proč chudáci štěstí znají ?
proč měl bych tě mít vlastně rád ?
proč mám duši na dva kusy ?
proč po vodě lodě plují ?
proč se říká dívkám husy ?
proč se lidé nemilují ?
proč já tohle vlastně tvořím ?
proč s tím trávím tolik času ?
proč když mrzne tak já hořím ?
proč nelze definovat krásu ?
proč Newton rád měl jablka ?
proč skládal hluchý Beethoven ?
proč je špatná polemika ?
proč mě trápí jedna z žen ?
proč déšť musí bubnovat ?
proč musí mi rušit spaní ?
proč i přesto já jej budu milovat ?
proč je ruka zakončena dlaní ?
proč musí se platit daně ?
proč ze stromů listí padá ?
proč chtěl bych držet tvoje dlaně ?
proč soucitu se říká vada ?
proč nám vlastně srdce buší ?
proč nelze chodit po stropě ?
proč v červené ti to tak sluší ?
proč zabraňovat potopě ?
proč, já se ptám,
proč mi nikdo neodpoví ?
proč v pět zavírá krám ?
proč elektřinu vodí kovy ?
proč se děti učí chodit ?
proč mám pocit bez emocí ?
proč bažinou se jen tak brodit ?
proč je pořád tolik nocí ?
proč zrovna ty a nikdo jiný ?
proč, to je mi záhadou
proč je život jako miny ?
proč procházka zahradou ?
proč a jak to uzavřít ?
proč mi chybí zakončení ?
proč je konec jako břit ?
proč je jako loučení ?
proč je to tak podstatné ?
proč zatěžovat svoji mysl ?
protože je konec básně
snad to mělo trochu smysl
tak na shledanou někdy příště
snad potkáme se zase znova
za hvězdopadu žhavé tříště
až exploduje supernova
ale i tam se bude stále ozývat:
proč proč proč
hlodá v mojí duši
to slovo je jak červotoč
kterého já nevyruším
proč
proč
proč