... a tvé stopy zavál čas.
Jsem jako dítě, co zpoza záclony
vykukuje a znovu, zas,
vyhlíží konec sezóny,
konec roku,
čekaje, až po tvém boku
zestárne.
Na světě nejsou bitvy prohrané,
vždyť bojovat znamená žít.
Upínám zrak svůj do dáli
a ani nebeské chorály
či vůně hřbitovního kvítí,
nevezmou mi naději,
nevezmou mi nás ...