jako sníh na mé hřbitovy
do bledých dveří vlhká dlaň
olíznout kliku že, tu je
přichází v noci, ať to vím
a včera jsem ji viděl psa
na náspu za vsí porodit
ošklivým smíchem starých žen
třásly se olše v remízech
za nimi dobré břehy jsou
tam bývám stále raději
když doma skřípe podlaha
v tichém a prázdném pokoji