Obtáčím se kolem kmene,
zelenám se s listím,
aby tenhle javor přežil,
svým životem jistím.
Pily kvílí a strom taky,
snaží se ho porazit.
Přivázán a v očích s hrůzou,
zkouším útok odrazit.
Řetězy však pevně drží,
stojím tu už rok,
v kariéře grínpísáka
je to velký krok.