Anotace: Každou tíhou dá se nějak hnout, my dva máme nočním mořem plout, ať se stane vše, co stát se má, ať našim světem vládne ta láska osudová
Pro tvůj zvláštní svit
co tělem jako blesk mi sjel
já vzdávám se krásy
jiných dívek a žen
Ten tvůj žár
vnímám jako suchý troud
když v cárech deště
unáší mě vody proud
Ať se stane vše, co stát se má
Ať našim světem vládne
ta láska osudová
Každou tíhou dá se nějak hnout
My dva máme nočním mořem plout
Ať se stane vše, co stát se má
Ať našim světem vládne
ta láska osudová
Každý, kdo si ráno kreslí
déšť i jaro v rozkvětu
Vnímá svět v němém úžasu
jako bláznivý film z obrazů
co kolem nás se odehrává
Každý, kdo si ráno kreslí
déšť i jaro v rozkvětu
Vnímá svět v němém úžasu
A ty jako motýl stoupáš mi do hlavy
zmámená a nemáš žádné zábrany
(Hanuš Šparlinek,18.4.2016)