Na ranní obloze
krvácí sny
a střípky noci
vrývají se do obzoru.
Pláčeš a kapky rosy
smývají poslední
náznaky vzdoru.
Nesnaž se vrátit čas.
Nebe je modré
a temnota tvé duše
zahynula rukou svítání.
Den tváří se slepě, hluše,
tvůj štít čistotou zavání...
... tak nečekej na soumrak
a vem rozum do hrsti.
Vždyť v náručí neřesti
naděje pozbyla dne ...