Za oknem je tma.
Ve světle pouličních lamp
hledám známé tváře,
přátele, lháře,
něco, co znám ...
Za oknem prší.
Mezi kapkami deště
hledám odpovědi,
pravdu, zapomnění
a snad ještě
paprsek slunce
a duhu ...
Za oknem svítá.
Za denního světla
už nic nehledám,
před sebou mám zrcadlo
a v něm svoji tvář
a všechny odpovědi ...