zázrak...
Anotace: s čarovnou mocí kam nám může dopomoci?
Každou noc
a každý den,
věřím v zázrak ten,
co zázračnou má moc.
Každou vteřinu,
za noci tmavé,
naklepávám peřinu
a myslím na ně.
Kolik jich zemřelo
kolik jich zůstalo žít?
Co zhynout nemělo,
přesto musí v zemi hnít?
Kolik jich nespatřím,
kolik jich neznám?
Kritiky nešetřím,
byť báseň ztrácí svůj význam.
Každou noc
a každý den,
věřím v zázrak ten,
co zázračnou má moc.
V zázrak, co vrátí je
V zázrak co přijde.
Nemyslím déšť, co kytky na hrobu zalije.
Myslím zázrak, co bude tu,
než duch z těla vyjde…
Komentáře (0)