PROTÍNÁNÍ
stíráme oděrky z osudů
s nimiž ty naše protínáme
nepatrné
jak barevné vločky
jež sněží nám v konečcích prstů
jimiž se dotýkáme membrán zapomnění
i ty těžší
jak zrníčka písku
posléze přesýpaná hrdlem srdce
do nějž vyšeptávají i řvou
své jizvičky a rýhy
sami se cestou drolíme
a kdesi přesýpáme
sněžíme do prstů
i hladíme či zraňujeme srdce
už jen tím že jsme
bytí není nezávazný flirt
když nehojí
může se stát i jedem
někdy to máme ve svých rukách
jsou však i okamžiky
kdy už to ovlivnit nedovedem
Praha, 5.5.2016
https://www.youtube.com/watch?v=NdGLEVKwHPU&nohtml5=False
A přesto jsme a snažíme se být...
Krásná...k zamyšlení...
A někdy k tomu použijeme i to srdce... :-)
06.05.2016 18:38:42 | Milena
... hladíme či zraňujeme už jen tím, že jsme:)* někdy i sami sobě navzdory
05.05.2016 11:59:04 | Ragnell