SONET O TRÁVĚ
Rád slýchám ten tichý šepot trávy
rostoucí něžně kousek opodál.
Nemám vola apetit či krávy,
abych si ji snad ke snídani dal.
Ta zeleň je na mě za to milá.
Prý, když umím jí mlčky naslouchat,
ráda by mě něčím odměnila,
tak nebude mi z lásky ke mně lhát.
Tráva snad neví, že v světě lidí
pravda je tuze ošemetná věc.
Líp říká se těm, co nenávidí,
častěji lež je milosrdná přec.
Nedala si však moudrá tráva říct,
čímž o starost hned zbohatl jsem víc.
Praha, 5.5.2016
https://www.youtube.com/watch?v=KRfNj2njwTg&nohtml5=False
Sonet o trávě..doufám že není o tom, kde se topí pro konopí :-)
07.05.2016 19:35:36 | básněnka
To mě vtipně rozesmálo - a víš, že mě tahle asociace vůbec nenapadla...? Přitom tuhle trávu cítím u našeho baráku nejčastěji... ;-))
07.05.2016 23:47:20 | Amonasr