Úspěch
Úspěch je fetiš, nic více
řekl jsem a už mě měli
v zubech - je falešná mince
z čistého zlata, med včely
nejžlutší, s puncem v smajlíkách
(když zavřu oči je vidět)
otisk mé ruky na klikách
k úspěchu není, jen z vinět
nebeských vín vybrat chci si
k přípitku na zdraví věčné
slitiny jsou kompromisy
žádná z těch hvězd v dráze Mléčné
o úspěších pranic neví
žije svůj život, ať svítí
zlatý mok z vesmírné révy
plazmatu kouzlí, je k pití
kašlu na stíny bank chladné
planety kont, nechci více
- a už mě měli, jak snadné
je urvat zip zlaté rybce
přání a snů ambiciozních
na svém místě, v správné chvíli
zdařile do hodin pozdních
den co den rvát zlaté žíly
matičky své Země živé
pod triumfálním obloukem hal
děr do světa, pomíjivé
vitězství triumf neobelhal
Přečteno 277x
Tipy 3
Poslední tipující: Móny, Jin&Jang, Amonasr
Komentáře (0)