démon
sluneční paprsky přikrášlují vrcholky stromů
v jejichž stínech spí démon barvy purpury
démon rozlitých vín z Pompejí
nejhorších nočních můr
co trhají duše ve dví
jako ocelová kulka v srdci
která ničí dojem krásy
zamotané v roušce nejčernější tmy
pod hábity
barvy popela
co se sype z lživých slov
při hledaní poznání
v rovnosti bližních
což podobá se rozbahněným snům
na obrazech renesančních umělců
co ztratili svou inspiraci
v čiré nenávisti
v hlubokých vlnách azurových moří
a chřtánech krvelačných hyen
Přečteno 388x
Tipy 6
Poslední tipující: WhiteRayne, Lioness, Amonasr, Mácha, 6run6e, Frr
Komentáře (3)
Komentujících (3)