Radostná je pro mě zpráva,
snad někoho zajímá,
na vědomí tedy dávám
moje slova básnivá
- malá knížka pro děti
ven si včera přešla most
snad se šťastně rozletí
žije malým pro radost...
Ukázka:
Všude plno smíchu, hrátky,
prázdniny jsou přece svátky,
babča pere, peče, vaří,
ať se děckám dobře daří.
Večer padá z těhle smíšků,
nechce se jim do pelíšků,
i když mají dávno spát,
básničky chtěj poslouchat.
Ještě pusu na líčka,
konečně spí, zlatíčka.
V domě ztichlém láska dýchá,
naše děti, naše pýcha.