znají
myšlenky
pod vodou
spatřeny
v obrazech hloubky
navždy jsou ztraceny
a třísky natřískám
na tisíc třísek z jedné
a během běhu musím padat
v polo nočních můr
v polospánku
ráno
v hrnku s jehličím
namáčím paprsky slunce
k snídani
třísky… ach, jak krásně znějí. V něčem se podobají křísnutí, což je jedno ze slov, které mám bezdůvodně rád. :-)
Když už jsme u nich, asi budu mít takový podivný dotaz, ale nesetkala ses někdy s nevšedním lidovým označením pro třísky na zátop? Všiml jsem si, že mezi staršími lidmi existuje pro jednu a tu samou věc celkem velký počet názvů, třeba: loučky, bličky, lejšpánky…
06.06.2016 10:40:53 | Luky-33