Deň čo deň
Začína odpočet
budík zo mňa
cisárskym rezom
vybera ráno
poznačené gigantizmom
a krátkou životnosťou
no neplačem nechty
zaryté času do zadku
aj tak sa mi behom dňa
minú žetóny
nazbierané v noci
v kokpite
neúnavnej postele
a opäť sa vydám
na zber
do krajiny kde je povolené
všetko ostatné
ani nevnímam dych
a autopilota krokov
vždy o pár milimetrov ďalej
ako nos
hlavu mám
tvrdšiu ako mozog
a ruky kĺzkejšie
ako akékoľvek srdce
hnijúce
v útrobách neženských
žien
no slnku je podozrivé
že žijem
svieti mi do života
ako neúnavný vyšetrovateľ
a dozerá
aby som natiahol do nosa
celý deň
ako ľahkú záclonu
a do očí mi sype
štrk
až mi slnečné okuliare
prerezávajú hlavu na polovicu
ako žemľu
z ktorej vyteká jazyk
a sypú kusy starých
mozgov
som v hrsti
textilu
a musím stihnúť
nakaziť svojou prítomnosťou
všetky autobusy
električky
eskalátory
lavičky
parky
obchody
oči
facky
nadávky
a sklamania
víťazov
ako pohlavná choroba
vo zväzku tisícov tiel
lezúcich po sebe
ako prsty
vo vlasoch Medúzy
kráčam
s pracovným pohľadom
na rukoväti noža
a tieň má strach
následovať moje pohyby
keď rozsekávam vzduch
smerom napred
ako Titanic
našťastie je leto
a všetky kvapky potu
odkopávam
ako písmená
prihrubej knihy
ktorej sa nechcem vzdať
už mi letí bublina
čau
Přečteno 370x
Tipy 10
Poslední tipující: básněnka, hanele m., Frr
Komentáře (4)
Komentujících (4)