BANGEL
černá tarantule
spočívá na sevřených prsou
chodba
dlažba
okované kroky
zazděný křik
matky bez dětí
děti bez naděje
muži bez citu
smrtihlav sfoukl lampy na plyn
plyn uhasil doutnající knoty
poslední ozvěny dovzlykaly
za obrazovkami televizních estrád
stupidní pózy nařvaných egoistů
vnucují náhražky smíchu
i těm
kterým se nechce skákat
v ožraleckých rytmech
ber!
nebo uhni z cesty!
z cesty kam?
do zapomnění
kde nic ještě nebylo
všechno je poprvé
a všechno znovu poprvé i bude
děti bez matek
matky bez naděje
muži bez citu
jen ten kříž stále hoří
mezi anděly a peklem
nikdo ho nikdy neuhasí
Praha, 22.6.2016
https://www.youtube.com/watch?v=k1-TrAvp_xs
Voní andělé ty kříže občas zapalujou lidma, my jsme totiž dobrý sirky...
23.06.2016 09:01:49 | básněnka
ST Josefe... sílně a naléhavě žhne s evokací scén historie i dneška
22.06.2016 15:16:39 | Malá mořská víla