"Táto, táto, dívej
jak mám chlupatý nohy!
A teď, táto, dívej, o kolik jsem povyrost
oproti tý čárce odminula..."
Odeběhne něco stavět
zatímco si čtu mimořádně jemné
verše od chlapáka
které zapíjím sklenkou
červeného vína
Říkám si - jaký by to asi bylo
kdyby mě nikdo neotravoval
na nic se mě neptal
kdybych přišel do pronajatýho
bejváku
kde bych kouřil na záchodě
a plival na sousedy pod sebou
jaký by asi bylo hodit sebou o zem
a sledovat basket
nebo si číst Fanteho...
"Táto, táto, kde seš, pojď si se mnou
malovat"
Už vím.....nedožil bych
se padesátky
Probouzel bych se do zrnění televize
a sledoval polomrtvého komára
na slině času
Pohladím ho po vlasech
a je to skoro tak něžné
jako ty verše
Skoro
Pak jdu a malujeme si
--