Medzi prácou a posteľou
Akoby sa mi klaňali
boľavé nohy
stále ochotné znášať
údery podrážok
do podlahy
unavenej gravitáciou
nevzdorujem
pravidelne návštevujem
svoj život
keď si odbehnem
od myšlienok
zavŕtaných
pod vlasmi
ako nátačky
z vnútornej strany
lebky
nevládzem
každý deň
akoby mal
bradavky
a usilovne z neho sajem
sekundy
preosievané v práci
ako príliš vlhký
piesok
krvavými rukami
si škriabem viečka
až cítim tvrdosť
temena
ani som nepostrehol
mozog
ženiem sa
pod taktovkou vodiča autobusu
bližšie k cieľu
urobiť zo seba prílohu
k posteľnému menu
a snáď nikomu
nestečiem po brade
ako náraz do chodníka
koženou
koncovkou tváre
vystupujem
nohy už neberú
ani hotovosť
a sú prepnuté
na jednosmerku
ešte chvíľu
a odpočet bude mať
zmysel
vo vyzutí
zverákov
ktoré sľubovali
šprint
a v obsadení
ovládacích tlačidiel
predlženej ruky
len nech nevypadne obraz
aj keď pomaly sám vypadávam
z ponožiek
do perín
a trčím z postele
vyplazený
ako jazyk šialenej kravy
ktorej na to ešte neprišli
ešte vnímam
telefóny
kloktajúce zastaralé vyzváňacie tóny
ako keď unavený robotník
narýchlo absolvuje ústnu hygienu
pivom
audiotextové súťaže
sú stále plné
kuriev
zmaľovaných
ako pri aktívnom
domácom násilí
a stále niekto volá
ja zatiaľ ohováram
vlastné telo
až príliš autenticky
ukryté pod kožou
keby ma niekto hľadal
tak som tam
vo vlastnej koži
kvitnúcej vlasmi
štetinami prstov
nastavujem toreádora
ktorý prebodne môj spánok
vo chvíli nespútanosti kopýt
chrápajúcich do rána
so žiariacou piškótou
lezúcou z horizontu
so srsťou lúčov
okolo kloaky
ale ešte je čas
nahliadnem do snov
a budem tam
kým sa mi bude venovať
noc
je to tak
žijem naposledy
pretože až zajtra
je deň
Přečteno 314x
Tipy 8
Poslední tipující: Frr, bogen, hanele m.
Komentáře (2)
Komentujících (2)