Pretorius
Anotace: ...ach, Liter...
Tak písal si.
O svojom otcovi.
O tom ako väznený bol
v svojom tele.
Písal si o tvojej bolesti.
A ja zrazu chviem sa.
Našla som ťa.
Liter nie je až tak veľký.
Možno viac než len
tisíc centimetrov kubických.
Tak medzi autormi zjavil si sa.
Bez aktivity už pár liet.
A ja som čítala.
Objavila zákutia, o ktorých si
vedel.
To iba ja nie.
A žila som tvoju bolesť,
tvoj strach,
i tvoju
lásku.
A čítala tie riadky, ktoré
doteraz mi unikali.
Skryté v zásuvkách.
Ktoré si mi nehodlal otvoriť.
No ja som nakukla sama.
Pomaly, potichu.
Aby čo i len trochu nezaškrípali.
A nezobudili ťa z tvojho spania.
Pod svetlom tmy som
čítavala tieto riadky,
otec.
A našla som v nich
ďalší kúsok
seba.
Přečteno 338x
Tipy 8
Poslední tipující: Jin&Jang, Amonasr, Frr, Malá mořská víla
Komentáře (4)
Komentujících (4)