Čím všetkým by som chcel byť
Prial by som si
byť pre niekoho
snahou
zaslúžením
cieľom
osviežením
v púšti
plnej ľudoprázdnych kostier
a vyprahnutých jazykov
bezpečím
ničiteľom očakávaní
pod strechou
kde sa sny menia
na zážitky
kde plač má
len chuť
cibule
a modriny sa objavujú
len na bielych tričkách
za stolom
plným farebného ovocia
byť pevnou stenou
a v momente rozbehu
hlavou napred
sa zmeniť
na mäkký matrac
na čalúnené dvere
do pokoja
a istoty
mať prsty
zvierajúce hrdlá
neprajníkov
ale aj krehkú ružu
brať strach
a zároveň ho mať
zo straty blízkej osoby
rozdávať možnosti
a zároveň mať pevný základ
túžiť
a dostať viac
ako celu so šestnástimi
spoluväzňami
a sprchou
dvakrát do týždňa
viac než slzy
čelom k stene
utajené
ako zúfalé listy
domov
čo nenašli písmo
ani papier
viac
než rozhryzené mreže
na ceste z hlavy
na úteku pred sebou
a záhradou
plnou trčiacich rúk
zo zeme
udupanej stereotypom
chcem ukázať
že som ľahší
ako telo
a tvrdší
ako zuby
jemnejší
než jazyk
uškrtenej teenagerky
a definitívnejší
ako mrtvola
zásadovejší
ako úplatný vyšetrovateľ
čo neberie drobné
a vernejší
ako Adrian Monk
svojim fóbiam
že milujem viac
než bozky
vytrhávajúce uslintané jazyky
z egoistických úst
až po krk
prsia
vagínu
prsty na nohách
viac
než mechanický sex
bez náznaku človeka
pri ktorom sa pre istotu
nepozerá do očí
ani do kalendára
viac
než utajený
tehotenský test
na dne ženskej
túžiacej duše
viac
než drahý darček
z reklamy
a kamarátskych rád
viac
než príloha milenky
k obohateniu vzťahu
budúcim sklamaním
viac
než znásilňovanie
šiesteho zmyslu
raňajkami do postele
a upratovaním
viac
než prvý problém
chcem byť
hrebeň
nežne zasunutý
do dlhých
voňavých vlasov
vyvolenej
jednou
z hviezd
na ktoré sa dá dívať
každú noc
byť prítomný
ako ranný dúšok
kávy
aj keď ju nepijem
hrdinom
ktorého závidia
všetky kamarátky
z debatných krúžkov
pri pohári vína
tenise
v telocvični
autobuse
výťahu
byť vyvoleným
môcť obdivovať
hladiť
milovať
skladať verše
spodné prádlo
cestovné tašky
pred spoločnou cestou
za odpočinkom
chcem byť
hlavnou postavou
z rozprávania
detských škôlkárskych
príbehov
a školských slohov
chcem zdobiť
rodinné fotografie
svojou neskromnou
osobnosťou
a umrieť za každého
na nich
chcem prestať
pravidelne zapínať ohrievač
z fľaše rumu
piecť z nosov placky
šťavnaté od krvi
a chrumkavé od úlomkov
kostí
chcem prestať
zastrašovať dni
neochotou vstať
z postele
a vykročiť do slnečných dní
pod ktorými je
najväčšia tma
chcem žiť viac
ako pre svoje vrece
z poloľudskej kože
plné stokilových kostí
po ktorých archeológovia
netúžia
chcem ostať
naivný
až do konca
poslednej šance
chcem vrátiť čas
a nikdy predtým
nezabiť
kúsok seba
ktorý vždy ostal
v niektorej z vitrín
vedľa príliš ochotných
cudzích postelí
kuriev
predstierajúcich srdce
chcem vrátiť čas
a
nikdy predtým
nemilovať
Přečteno 312x
Tipy 11
Poslední tipující: Kapka, tato22, hanele m., Frr, Aiury
Komentáře (6)
Komentujících (5)