Usadiť sa
vyprchať
zo štedrých barov
s lepkavým jazykom
zasunutým do peňaženiek
štamgastov
ako vložka
medzi nohami teenagerky
z blikajúcich podnikov
s blikajúcimi očami
ľudských vysávačov
zakázaného uvoľnenia
zo všetkých priestorov
ponúkajúcich
najlacnejšie vagíny
v meste
ako disko keksy
ktoré nikdy neješ
sám
z áut
s vytrhanými sedačkami
na mieste spolujazdca
pre lepšie splynutie
s kráľovnami noci
čo bez hanby
prežúvajú mužské genitálie
ako šťavnatú žuvačku
opustiť
precenené kondómy
a bozky
ako keď sa
gumený zvon
prisaje na umývadlo
a snaží sa
uvoľniť odtok
od chumáčov
z ohanbia
znepáčiť sa
nežným skleneným stenám
poldecákov
lákajúcim ku dnu
hrubostenného života
bez ochoty lietať
vyššie ako
podrážky
vyprchať
z úmyslov zákerných
kamarátológov
ako čpavok
do dýchacích ciest
neskúseného chemika
ako dotyky
ktorým došiel kredit
a žetóny
ani stravné lístky
nie sú
vo svete pasákov
zaujímavé
vytratiť sa
z kučeravých prstov
majetníckych hysteriek
ako gulička
vystrelená mimo
pinballovú plochu
usadiť sa
ako grunt
na dno starožitnej šálky
a čakať na vyveštenie
z kávy
čo sa toľko preceňuje
ako účes
unaveného pankáča
na rozhorúčenej hlave
posiatej kovovými hrotmi
ako starobylé vojsko
ako piesok
sadajúci na morské dno
po útoku predátora
ako krv
vsakujúca sa hlbšie
do postele
po rozsekaní chorého
člena rodiny
čo tak dlho liezol ostatným
na nervy
ako dom
postavený na blate
z piesku
a pohŕdavých odpľutí
usadiť sa
nájsť všetko
čo predpisujú odveké
scenáre
starých báb
aby konečne odsúhlasili
život rebela
prichytiť sa
ku kusu ochotného mäsa
obmývaného pramienkami
blond vlasov
čo vyvierajú
z prekrásne múdrej hlavy
ako živá voda
v krajine
mŕtvych organizmov
a pozostatkov tiel
pochutnať si
na steakoch z placenty
a neodpadnúť
pri pohľade na novorodenca
obaleného krvou
ako zlatá minca
špinavá od blata
tesne po vykopaní
prichytiť sa
k pevným stenám
z tehál
so spoločnou adresou
s menovcami
a dopriať si zdieľanie
dovoleniek
osláv
radostí
starostí
starnutia
úmrtí
vykladať
každý večer
nohy na stôl
ako karty
na návšteve u veštice
ktorej výklad
je univerzálny
pre každú stratenú bytosť
a popíjať sladké víno
za doprovodu televíznych novín
a sitcomov
ochraňovať
spokojnú blízkosť
vyvolených
aj za cenu vrážd
a odhalenia svojho pravého
ja
báť sa
viac ako o svoje
fyzické telo
a vždy mať so sebou
ochotu osláviť
násilie
pre prípad potreby
byť útočiskom
a bezpečím
prichytiť sa pri tom
že to už naozaj
chcem
a potrebujem
zodpovednosť
ochotu byť
akceptovaným
ako nádor
hrb
materské znamienko
jazva
úchylka
postihnutie
byť chceným
ako uhasenie požiaru
vyliečenie
záchrana
milovanie
zbičovanie
gladiátorský zápas
poprava
očakávaným
ako meškajúci diktátor
na svoj preslov
sfanatizovanému mestu
byť mužom
akého zo mňa chce
plytká definícia
súčasnosti
Tak živý, skutočný a nekončiaci prúd myšlienok, ktorý ma pohltil...ďakujem, myslím, že sa k nej ešte vrátim..
11.07.2016 15:18:33 | Sofia Filein