Už som sa narodil
pradávno
a nemám vyťahané ruky
od iných rúk
ako naivné dieťa
v premnoženej
rodine
neustále skáčem
bungee jumping
z rána do noci
a stále ma to hodí
k budíku
ako pingpongovú loptičku
pripravenú
na ďalší odpal
dni vnímam
ako plnku
presladenej torty
a oblizujem si prsty
ako starý dedo
listujúci v novinách
rukami čo sú
ako jesenné lístie
šuchocú
ako priveľké papuče
na ceste do kuchyne
pre pohár mlieka
nalejem si aj sám
a keď rozlejem
tak si sám
utriem slzy
ako zaprášenú hlaveň
brokovnice
a sám vystrelím
odborné nadávky
do škodoradostného priestoru
sám si zodpoviem
každodenné bohovraždy
tak si šetrite
porotcovský honorár
na iné životy
odborníci tých druhých
nežiadam
o uznanie
pochvalu
ľútosť
už ani o lásku
tá sa rozsypala
ako cukríky
z dlane
potravy pre
Parkinsona
nepotrebujem svedkov
keď prikladám prsty
na hladké krky
ako šál
zamotaný do kolesa
motorky
čo nestihne
zabrzdiť
sám si aj vypijem
ako pokrčený list
popísaného papiera
topiaci sa
v potoku
pri sídlisku
a ráno sa sám zobudím
aby som mohol pokračovať
piť
v práci
ako potrhaná rukavica
na opustenej stavbe
v období dažďov
nechajte si
pseudokamarátske rozbory
smútku a trápení
ako v Beverly Hills 90210
a neberte mi rohy
som zúrivý pes
ktorému siahajú
na potravu
a už poznám chuť
ľudského mäsa
krvou si leštím
črevá
ako záhradná hadica
v letnom období
a keď sa zotmie
sám si ľahám
do príbytku
vystrašených stien
a ticho načúvajúcich
susedov
či pred spaním
opäť nezahájim
streľbu z balkóna
novou aparatúrou
keď už som nestihol
koncert The Prodigy
sám jem
sám spievam
sám sa milujem
ako zabudnutý vojak
na zablátenom poli
posiatom mrtvolami
ako umelé hnojivo
v kvetináči
a len ťažko je rozoznať
kde končí krv
a začína nádej
na pitnú vodu
sám utekám
pred nebezpečenstvom
a sám som nebezpečný
ako otvorená britva
pohodená na zemi
v materskej škole
sám sedím na záchode
sám pľujem z balkóna
na zamilované páry
a sám som
sám
sám sa vznášam
nad masami ľudí
a chrlím oheň
ako päste
v poslednom kole
o titul majstra
samoty
už to asi aj chcem
napokon
sám budem ležať
aj v truhle