Zuřivý déšť do přilbic bije,
po zbroji se kalná krev lije;
ze slz a neštěstí žije,
z vnitřností rozervané Germánie!
Praskají páteře obranných valů,
hroutí se armády reznoucích samopalů
padají sochy císařů, králů
a hoří kabátce slavných generálů!
Nastala doba smrti a běd,
tak umírá Evropa, umírá svět...