Je to pravidlo
potvrdenie vážnosti
úmyslov
lákadlo pre
prehnaných odvážlivcov
za volantom
a hemoglobínových
gurmánov
zrelosť
letných plodov
a kolien
otlačených od podlahy
po uspokojení chlapa
dôkaz ženskosti
a opatrnosti pri
pohlavnom styku
nedočkavý jazyk
ktorý nezastaví
ani krvácanie
a zle oholené
ohanbie
žaluď v boji s infekciou
nos ožrana
čo sa vracia v noci domov
s prázdnou igelitkou
a päsťami plnými
zloby
ako darček žene
ktorá sa nedočkavo trasie
za dverami
s vystrašeným okom
nalepeným na
kukátko
nápisy na verejných domoch
a politické grafitti
ako protest proti
zatknutiu Mečiara
brázda po noži
putujúcom po tele
ako lenivý vlak
raziaci si cestu
zasneženou krajinou
oči po zváračskom kurze
pohrebe
chlórovom zásahu
rýchlej jazde
absencii čelného
skla
po vyrezaní viecok
s potrebou odpočinuť si
voda po naplnení
nočnej mory
surfistu
stopa po rúži
na košeli
pred hysterickou scénou
žiarlivky
plášť stratenej teenagerky
v hustom lese
o ktorú majú záujem
sledujúce zuby dravca
hojnosť vo vykladaných čašach
na kráľovských stoloch
vyvalené oči
prsteňov
s rubínovou dúhovkou
kabelky
čo ukradli ventilátorom pohyby
a pery
vyrastajúce z tváre
ako obrí donut
do ktorého pasujú
všetky penisy
ako pakľúč do zámky
na čalúnených dverách
za ktorými nie je nič
aj keď priestory sú dlhodobo
k prenájmu
zem po nepokojoch
V Afrických osadách
rozpárané bruchá
krky
vankúše
v spálni ktorú navštívil
poradca pre Feng Shui
červená je všade
vo vlasoch rebeliek
smejúcich sa zo sĺz rodičov
s nechtami
pochodujúcimi po stole
ako plastová bábika
v domčeku
z Nemeckej reklamy
od Mattela
v piesku na pláži
po koncernom vystúpení
harpún
v diere v čele
v ksichte
pod ktorým čakaju
neúnavné
pracovité
ruky škrtiča
na posledný výdych
v jamkách na koži
po prstoch
keď sa partner snaží
zadržať svoju lásku
aby neodišla
v stope po škrtidle
vpichoch
zvratkoch s príchuťou
prasknutého vredu
v tkanive za nechtami
odvážlivca
a v pinzete vyšetrovateľa
na terčíku v ruke učiteľky
v momente prechodu
detí cez cestu
a na kontajneri na vlečke
rútiaceho sa kamióna
ulicou
s talentom maľovať
na cestu krvavé pruhy
na majáku
čo chodí zásadne
neskoro
v číslach na účte
finančne negramotného
obesenca
na stuhe vo vlasoch
vylovenej mrtvoly
nezvestného dievčatka
ktorej fotky kolujú
v mobiloch úchylákov
ako fajka mieru
na osprvedlnenie
svojej odpornosti
červená je potrebná
ako indikátor pre násilníka
že obeť už má dosť
ako súčasť uniformy klaunov
a kuriev
bez fantázie
ako pomôcka ospravedlnenia
nezodpovedného amanta
ako dekorácia vo vrecku saka
prašivého povaľača
so špinavou lavičkou
pod zadkom
a miliónmi ohorkov
pod nohami
ako súčasť predstáv
o Rusku
ako soľ
na chlebe fotografa
ako podklad
pre hákový kríž
v bielom kruhu
je to radosť žiť
a súložiť
zúriť a trestať
chlastať
na slnku
a nadávať na celý svet
s úsmevom na perách
zabíjať
a ukrývať mrtvoly
pred systémom
pretože nemá pochopenie
pre talenty
zločincov
utekať pred únavou
a skrátením života
povinnosťami
červenou je vystlaná
cesta k oltáru
aj vnútro truhly