Ritornel já napsat chtěl,
kdo v pravidlech však dnes vyznat se může,
snad našel jsem rým a též i štěstí měl.
Šumění vln mě tuze láká
tak neváhám a na cestu vyrazím
zas okouzlí mě moře, když se smráká
Smutný je a ubohý
když milá odjela kamsi do dáli
snad naději má, vždyť slyší podkovy