Láska sú žetony do truhly

Láska sú žetony do truhly

Anotace: ...

Koľkokrát 
zvedavo skúšame
niekomu patriť
ako kľúčenka
hlboko vo vrecku
ošúchanych nohavíc
 
hĺbka však nesľubuje
bezpečie
 
je zradná
ako ľad na potoku
kde sa po škole
hrajú deti
 
preceňovaná
ako helma
na hlave kaskadéra
čo nemal peniaze
na kvalitnú výstroj
a zdravotné poistenie
 
je to
dlaň uchyláka
plávajúca školským dvorom
ako osamelý skalar
v prezdobenom akváriu
čo čaká na vylovenie
do čalúnenej sieťky
 
ale láska je
vtáčí zob
a kľačíme pred ňou
bez zobáka
ako dieťa
pri rozbitej hračke
 
chceme ju držať
v krvavých dlaniach
naliehavo
ako hojdajúce sa lano
nad priepasťou
plnou samoty
ale
šmýka sa z rúk
ako rozohriaty nôž
po čokoládovej torte
ktorý nejde ani
obliznúť
 
no nevzdávame sa
 
aspoň naoko
 
maľujeme symboly zamilovanosti
nad vchodové dvere
do zadku
a tvárime sa že nevidíme 
tú obrovskú dieru
do útrob sviňocitných
bytostí
 
mrháme menom
a rozdávame ho
ako karty
príliš zodraté na to
aby vydržali
celú hru
 
chceme však hrať
 
tváriť sa ľahostajne
a nechať si pomedzi prsty 
padať dni
ako premárnené žetóny
a plakať až doma
vo svojej hlave
bez únikového východu
 
srdce zatiaľ sedí
na lavičke pred domom
díva sa nám do okna
a dofajčieva zbytky
radostí
zabalené v liste
poslednej strany života
 
vypľúva kúsky zajtrajškov
na slizký chodník
a podozrivo sa usmieva
 
 
 
taká je odmena
za ochotu testovať lásku
na vlastnej koži
Autor Nervaque, 09.08.2016
Přečteno 307x
Tipy 8
Poslední tipující: jitoush, bogen, hanele m., Ormissia, Philogyny1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vzpomněla jsem si, jak jsme byli po škole na potoku a pode mnou se probořil ten led, tahala mne kamarádka a vybavilo se mi, jaká mi pak doma byla strašná zima...
Tak díky...

09.08.2016 17:40:13 | Philogyny1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí